Pieken en dalen in Mestia
Blijf op de hoogte en volg jasper
23 Juli 2012 | Georgië, Tbilisi
maar het grootste probleem openbaarde zich zojuist bij de bank, waar ik met mijn kaart een vreemde foutmelding kreeg, die nu eens niet met saldo te maken heeft ;-)
Dat beperkt de actieradius hier wel meteen enorm. Een beoogd dagtochtje met een jeep naar Ushguli zit er op deze manier niet in. Ik probeer het morgen nog wel een keer. Werkt het dan nog niet, dan wordt het de marsjroetka naar Zugdidi, de eerstvolgende grote stad, om de reis verder westwaarts voort te zetten.
Tot zover de dalen, dan nu toch nog even de pieken! De vlucht hierheen was ronduit spectaculair, in een twee propellor De Havilland, voor de kenners onder u. Echt een vliegende kist, met 15 klapstoeltjes. Veel lawaai, en een fantastisch uitzicht, omdat we niet hoog vlogen. De beelden volgen nog wel een keer. Dan is Mestia een leuk klein stadje aan de voet van de Kaukasus. Sneeuw o de omringende toppen. En verspreid over het dorp oeroude stenen wachttorens. En veel vrije uitloop koeien, kippen en varkens. Ik logeer bij een familie op een boerderij. Stevig boerenontbijt met zelfgebakken brood, eigen fabrikaat abrikozenjam en melk van de eigen koe. Die energie had ik gisteren enorm nodig voor de klim naar het kruis op Mount Mestia, 900 meter boven het dorp. Daar kan ik kort over zijn: dat was enorm afzien. Een wonder dat ik het gehaald heb op 1 flesje water en een snickers.
Vandaag nog meer torens bekeken. Nog net niet zo boeiend als de Tulou dit voorjaar in China, maar het komt in de buurt.
Nu maar hopen dat ik nog ergens aan mijn geld kan komen. Heb ik het eens een keer, wil ik het ook wel gebruiken !
23 Juli 2012 - 16:58
Willemijn:
Waar is de tijd van de traveller cheques! -
23 Juli 2012 - 17:36
Pa: