Tarazzzz
Door: jazgil
Blijf op de hoogte en volg jasper
16 Augustus 2011 | Kazachstan, Taraz
vanaf de juiste halte hielp er toen ook nog een klein musli-mannetje met de weg naar het hotel te vinden. wat ook wel weer schattig was. en het hotl was ook wel ok. maar ik bleef brakkig. na de luns even gaan liggen; waarbij ik dus enorm in slaap gevallen ben en pas om half zeven weer opstond....
het avondmaal bracht weer enigszins leven in mijn brouwerij. een salade met siberische pijnboompitten en borscht, ltijd fijn. maar Taraz bllef, ondanks de gezellig roze geschilderde gebouwen, toch een beetje een kleurloze boel. een en al verbouwing ook. het belangrijkste museum van de regio: gesloten wegens verbouwing. het centrale plein, normaal goed voor gezellig avondvertier: gesloten wegens "herprofilering". het lijkt Amsterdam wel.
Maaaarrrrr.....niets zo veranderlijk als 's mensch stemming! Taraz heeft zich vanochtend glansrijk gerevncheerd. de Bazaar, de grootste van Kazachstan, was een feestje. ik was er redelijk vroeg, dus de boel kwam nog op gang. groot, veel, chaotisch. alles is er te koop. ik moest even op dreef komen, maar uiteindelijk wilden er toch nog redelijk wat verkopers met hun handelswaar op de foto. uiterard ook wat gedroogd fruit en amandelen gekocht. en ik had een hilarische verzameling nep-merk-shirtjes aan kunnen leggen.
de echte bezienswaardigheden laat ik hier maar zitten. zo ze er al zijn, is het voornamelijk zeer strak en tamelijk recent "gerenoveerd" (lees: herbouwd) en dat is toch niet zo heel boeiend.
in opperbeste stemming ook nog een vliegticket gescoord naar Almaty, voor morgenmiddag. kan ik de laatste rit van 8 uur over de eindeloze wegen fijn vervangen door een uur vliegen....
@De : ik wilde die foto van de drie generaties Oezbeekse heren uiteraard online zetten, mar dat wilde die jongen niet, vooral niet qua opa en vader. dus die wens respecteer ik maar.
@Chris : het bier is inderdaad nogal van de lichte soort. iedereen drinkt het hier ook min of meer de hele dag door. het wordt alleen geschonken in pullen van een halve liter; en dat krijg ik zelfs redelijk makkelijk weg :-)
16 Augustus 2011 - 08:29
Jildiz:
Wat een mooie grote (schone!)eieren...daar kunnen Jansen en Jansen toch niet tegenop! -
17 Augustus 2011 - 07:59
Chris:
Als dat maar goed gaat met die pullen bier... vlg. bestemming Bayerische Bierfesten in oktober?!