lang leve de vertraging
Door: jazgil
Blijf op de hoogte en volg jasper
09 Augustus 2008 | Roemenië, Boekarest
net drie dagen hitte in Boekarest overleefd. beslist niet de mooiste stad ter wereld. zelfs het Tarom magazine vraagt zich in een artikel af waarom de stad zo lelijk is. je moeter enorm je best doen om er wat van te maken. er zijn wel mooie plekken, goeie musea en leuke cafees, maar je loopt je te pletter om er te komen, tussen alle dampende autoos.
maar goed, ik ben in het Ceaucescu-paleis geweest. te monsterlijk voor woorden. 1/6 van de stad is er voor gesloopt om het te kunnen bouwen. echte dictator-kitsch. en het erge is dat de meeste mensen in het groepje van de verplichte toer het toch moooi, of op zijn minst indrukwekkend vonden. zo zie je maar, het werkt wel. architectonische dictatuur. verder ook nog leuke tentoonstellingen gezien, mooie musea; op fijne terrasjes gezeten. en gisteren gewoon heel ordinair op de hotelkamer naar de opening van de spelen gekeken. Zhang Yimou had z'n werk goed gedaan. alleen die binnenkomst van de atleten duurt veel te lang. er komen tegenwoordig ook steeds meer landen bij, met al die afscheidingen. ik vrees dat over 4 jaar Zuid-Ossetie ook meedoet....
ik ga nog even de laatste Lei omzetten in wat dure vliegvelddrank. tijdens de eerste vlucht naar Milaan ga ik maar meteen lunzen met Chianti. Prosecco zullen ze wel niet hebben aan boord :-)
Toedels!
09 Augustus 2008 - 13:06
Myrthe:
Ha Jasper,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Gelukkig toch het derde weekje vakantie genomen. De verbouwing is wonderwel klaar. Die Polen zijn top. Nu de stuc en het beton laten uitwasemen.
Vanavond stap ik op de Eurolines naar Kopenhagen. Morgen verder met trein naar Zweden en de 17de
weer terug. Tot daarna. Myrthe